Web

 • Klaar voor de lente?

  Zeker weten, alles staat reeds klaar, het is wel nog wat vroeg maar dat houd je niet tegen wat voorbereidingen te treffen, begin maart kalk ik sowieso het gazon, en dan een maand later nog eens, werkt nu toch al een paar jaar goed dus why change a winning team?

  Na al die koude en de bijhorende kwalen heb ik nu toch mijn gedacht ervan gemaakt en mij zelf eens een folieke veroorlooft. Alhoewel, folieke is hier niet echt op zijn plaats. Ik sukkel al jaren wat met mijn rug en heb nu tioch eens het advies opgevolgd van mijn dokter, koop jezelf een goed degelijk waterbed, daar zul je zeer tevreden over zijn.

  Nu had ik eigenlijk nog niet zolang een boxspring en was een beetje sceptisch tegenover dat klotsend gedoe, zoals ik dacht dat het was, niets minder waar, geen geklots (althans niet met mijn waterbed) maar vooral veel steun en 's ochtens opstaan zo fris als een hoentje, zonder rugpijn, had ik het geweten, mijn boxspring kostte indertijd bijna evenveel. Niet dat ik ddar niet content van was hoor, maar dit is toch van een ander niveau, ik raad iedereen eens aan eens te slapen op een waterbed, hier en daar zijn er slimme verkopers van waterbedden die een deal met een B&B hebben waar je eens een nachtje kan 'testen', het goede aan die deal die ik had is dat ik bij aankoop de nacht terugbetaald kreeg, daar kan ik wel mee leven met die vorm van reclame!

  Nu heb je in traditionele matrassen ook wel serieus verschil van kwaliteit, voor een matras is er niets beter dan Tempur, the real thing. Onze andere bedden hebben zo'n matras, want ook voor de kinderen is slaapcomfort belangrijk.

 • Vrijdag en niet klaar voor het weekend

  Tijd te kort, of de dagen niet lang genoeg toch maar een kwestie van plannen, allemaal goed en wel, maar iets dat ertussen komt mag je dan niet meerekenen of niet doen als je het schema wil volgen, en die is zoals gewoonlijk weer eens door elkaar gegooit door een update, onder de naam van Internet explorer 8, die nu meer en meer gebruikt wordt, wel goed hoor, hij volgt veel beter de richtlijnen van de W3C, die de webstandaarden vastleggen, en dus werkt hij redelijk hetzelfde als Firefox 3.5, what a relief ! Nu nog een complete ban van IE6 en het geluk is compleet, weg met de uren css-hacks zetten voor een incompatibele browser die niet echt veilig werkt, leve de upgrades ! Maar voorlopig blijft het nog wat sakkeren om mijn websites cross-browser te maken, onlangs had ik nog een nieuwe klant die nog met IE5.5 werkte ! Hallo ! En nu en dan werkte het niet goed zei hij, kon ik geloven, snel de nieuwste versie erop gezet en hem dan toch maar firefox of Opera aangeraden, of ik die kon installeren? Tuurlijk! Vorige week zei hij dat Opera zijn voorkeur droeg, onbekend is onbemind, elke webdesigner draaft maar door op Firefox, maar Opera werkt toch nog stukken beter én sneller, en vooruitstrevend, ik surf al 3 jaar met tabs, die het ei van Colombus waren vorig jaar met de invoering hiervan in Firefox en Internet explorer, pff, ik was dat allang gewoon maar vindt het toch een grote verbetering bij die 2, het werd tijd.

  Webdesign  een eenvoudig vak? Werken met webstandaarden besparen je toch veel grijze haren met al die verschillende versies en besturingsystemen.

 • Thank God it's friday!

  Wat een week, superdruk met updates voor de online meubelwinkel van Mimi&Co, dat nieuwe en tweedehandse kindermeubelen verkoopt en cadeau-artikelen zoals tasjes, juwelen, klamboes, kussens en beddegoed en lampen, dus vanalles voor de jeugd en tieners. Ook de bestelmodule voor een bedrijf dat anoniem wenst te blijven bracht meer werk met zich mee dan voorzien, maar alles werkt feilloos zoals het hoort, de template voor Arta gebouwd en vanmorgen goegekeurd, affiches voor diverse evenementen en de website van hoeve 't Schotsgoed, dat Limousin vleespakketten  en paardenvoordroog verkoopt. Limousin? Dat is een runderras met lekker en mals vlees, ik kende dat ook niet echt, maar elke dag leren we bij hé.

  Het is toch een voordeel klanten uit zeer verscheiden bedrijfstakken te hebben, men leert veel bij over vanalles en nog wat, van koeien tot ontstoren van stralingen, sauna's en zwembaden, natuursteen en wijnen, zeer divers en dat maakt het steeds weer leuk.

  Vandaag nog een nieuwe pagina bouwen voor Aqua & Wellness, een nieuwe zonnebank: Ultra Tan, Zweeds merk, voor privé en professionelen.

  Altijd iets te doen maar het weekend staat voor de deur en dan draaien we de knop even om.