Vrije tijd

 • rush rush

  Vlug vlug, soms moet het zo gaan om alles in orde te krijgen, net als een koerierdienst, ophalen en wegwezen.

  Zo was ik onlangs wat klusjes aan het opknappen, nu ja, klusjes is een understatement als je mijn werkplaats zag en waar ik mee bezig was, en niet stilstaan om toch maar voor het weekend gedaan te krijgen. Mijn gereedschap, houtbewerkingsmachines en draaibank had lang niet meer zo intensief gebruikt geweest.

  Grote werkzaamheden dus, we hadden namelijk een infraroodcabine gekocht en die zou netjes afgeleverd en geplaatst worden maar ik wou nog even het schuurtje dat we ervoor voorzien hadden helemaal opkalefateren zodat het volledig af zou zijn. Dus naar de houthandel ruw hout besteld en zelf alle binnenwanden en plafond een rustieke touch gegeven, of nee, eerder landelijk, ziet er heel gezellig uit, met een pelletkachel  en al, een minibar en een salon. Off we go !

 • Hij Komt, Hij komt !!!

  Vanaf deze periode begint het weer, de aanloop voor de feestdagen. Overal zie je weer sinterklaaschocolade en koeken opduiken bij de bakkerijen en in de warenhuizen. We worden om de oren geslagen met reclame voor speelgoed en gadgets, de rij van Hello Kitty, Angry Birds, Cars, Toy Story, prinsessen en Winnie The Pooh's wordt almaar langer.

  En dan komt Kerstmis en Nieuwjaar er ook nog aan, dus cadeau's in overvloed.

  Nieuwe trend is diensten cadeau doen; hulp in het huishouden, strijken, tuinaanleg... eigenlijk best wel nuttig maar verraderlijk, eens je zo'n luxe gewend bent en er weer wat meer vrije tijd komt, dat wil je niet zo vlug meer kwijt. En die diensten zijn natuurlijk ook niet gratis plus meer vrije tijd dat kost ook geld, eens meer gaan shoppen, sporten, noem maar op, maar je leeft maar één keer en het is gewoon de gulden middenweg zoeken.

 • Klaar voor de lente?

  Zeker weten, alles staat reeds klaar, het is wel nog wat vroeg maar dat houd je niet tegen wat voorbereidingen te treffen, begin maart kalk ik sowieso het gazon, en dan een maand later nog eens, werkt nu toch al een paar jaar goed dus why change a winning team?

  Na al die koude en de bijhorende kwalen heb ik nu toch mijn gedacht ervan gemaakt en mij zelf eens een folieke veroorlooft. Alhoewel, folieke is hier niet echt op zijn plaats. Ik sukkel al jaren wat met mijn rug en heb nu tioch eens het advies opgevolgd van mijn dokter, koop jezelf een goed degelijk waterbed, daar zul je zeer tevreden over zijn.

  Nu had ik eigenlijk nog niet zolang een boxspring en was een beetje sceptisch tegenover dat klotsend gedoe, zoals ik dacht dat het was, niets minder waar, geen geklots (althans niet met mijn waterbed) maar vooral veel steun en 's ochtens opstaan zo fris als een hoentje, zonder rugpijn, had ik het geweten, mijn boxspring kostte indertijd bijna evenveel. Niet dat ik ddar niet content van was hoor, maar dit is toch van een ander niveau, ik raad iedereen eens aan eens te slapen op een waterbed, hier en daar zijn er slimme verkopers van waterbedden die een deal met een B&B hebben waar je eens een nachtje kan 'testen', het goede aan die deal die ik had is dat ik bij aankoop de nacht terugbetaald kreeg, daar kan ik wel mee leven met die vorm van reclame!

  Nu heb je in traditionele matrassen ook wel serieus verschil van kwaliteit, voor een matras is er niets beter dan Tempur, the real thing. Onze andere bedden hebben zo'n matras, want ook voor de kinderen is slaapcomfort belangrijk.

 • Het nieuwe jaar, en moeten we nu blij zijn?

  Ik weet het niet, er zijn verdorie veel voordelen die wegvallen, de groene lening voor energiebesparende maatregelen, premie voor zonnepanelen, bedrijfswagens die niet meer zullen aangekocht worden door het verdwijnen van de voordelen, duurdere autotaks, langer werken en minder kansen voor onze jeugd.

   

  Doemdenker? Nee hoor eerder realist, het is zo en we moeten er mee leven, alleen weer jammer dat de hardwerkende mens weer eens gestraft wordt en de goedbetaalde jobs weer eens  een bonus krijgen, al mag dat niet altijd geweten zijn, zoals vorige week bij onze nieuwe regering, ik voelde mij echt nogmaal verraden, eerst om de postjes te kunnen pakken serieuze toegiften dioen en dan de grote Jan uithangen, het is erover, er wordt geen rekening gehouden met de verzuchtingen van de gewone mens, besparingen zijn nodig, dat is zeer zeker, maar waarom wordt er niet bespaard op de "ik-gooi-het-door-het-venster" mentaliteit en weeral beloofde postjes als men daar niet aan raakt.

  Nu ja, men kan in een hoekje zitten bleiten of men trekt er zich door met de gedachte van onze tijd komt nog, nu ben ik geen die-hard flamingant maar door al dat geloochen zou je het worden, ik denk eerlijk gezegd dat er volgende verkeizingen een bommetje zal ontploffen maar dat is nog niet aan de orde en ondertussen doen die mannen vrolijk door.

  en daarom is het moeilijk blij te zijn met ons nieuwe jaar. het eerste pluspunt van 2012 is dat vandaag mijn nieuw tuinhuis annex carport geinstalleerd is, geld op de bank is toch niets meer waard dus kan je het evengoed nuttig spenderen.

 • nazomer

  Leuk, vooral daar we deze zomer zo'n mooi weer hebben moeten missen.

  Vorige week nog isolatie bekeken, wat er voor verbetering vatbaar is, en een simpele en relatief goedkope oplossing gevonden, raamfolie, nu heb ik nog enkele ramen met enkel glas die er nog wel een paar jaar zouden moeten blijven wegens budget die een andere bestemming heeft gekregen.

  Nu, energiebesparende folie leek mij wel wat, mede daar het makkelijk te plaatsen was (zonder breekwerk) en het toch wel zeer betaalbaar was, wat wens je meer? Ook de infraroodverwarming die we in onze veranda geplaatst hebben is zeer zuinig en zorgt er voor dat het zeer aangenaam vertoeven blijft, ook bij guur herfstweer.

  Bij het aanhoudende slechter weer en de koude met de daarbij behorende kwaaltjes hebben wij eerder dit jaar een Health Mate infraroodcabine geplaatst waar het aangenaam vertoeven is, en de rugpijnen en die dingen toch wel veel minder zijn door de warmte die echt tot op het bot gaan.

  Een baksteen in mijn maag, toch wel, maar ook wel de nood aan ontspanning eens lekker gaan eten bvb, met een lekker glaasje wijn, niet bij Peter Goossens, ik heb er geen 200 euro voor over om daar eens geweest te zijn, waarschijnlijk zeer fijn en tiptop in orde, maar veel te duur naar mijn gedacht, dan ga ik liever 4 keer naar een ander restaurant gaan eten,  zonder dat je er de naam heoft bij te betalen, keuze genoeg, en altijd wel een leuk restaurant of bistro te vinden met een gezellig interieur en nette bediening, en ook een fijne keuken.

 • De vakantie in aantocht joehie !

  En de laatste loodjes wegen het zwaarst, examens voor de kinderen, enkele projecten die je graag zou af hebben tegen het verlof, je kent dat wel, zlefs de voorbereiding is precies teveel van het goede.

  Nu ja, binnen een paar weken denk ik niet aan, als we in die Chambres d'hotes in de Pèrigord, Frankrijk zitten, op ons gemak bij het zwembad of op een uitstapje in die streek, we zien het volledig zitten !

  Vroeger gingen wij veel mee met busreizen, eigenlijk naar overal, naar Parijs, op daguitstap, naar Amsterdam,... noem maar op, die groepsreizen zijn wel leuk maar meestal ook druk, veel te bezoeken en te zien in één dag, en nu met kinderen niet oz voor de hand liggend, tot ze wat ouder zijn.

   

  Nu ja we kijken ernaar uit en dan "Bon Voyage" !!

 • De lente, eindelijk !

  Het werd tijd, na die lange koude winter, de eerste mooie zonninge dagen, en natuurlijk direct van profiteren met een uitje naar onze Belgische kust, meer bepaald naar Nieuwpoort, een terrasje, een wandelingetje langs de zee, en dan 's avonds lekker tafelen. Een leuk adresje gevonden met als opschrift 'restaurant Comilfo Nieuwpoort', nou ja de flyer die we werden toegstopt zei dat, het was beter, 'Comilfo, gezeliig tafelen in een warm interieur' geweest, dat zou het beter hebben benaderd. Een aanrader, al zeg ik het zelf, fijne wereldkeuken met aangepaste wijnen voor een betaalbare prijs, meer moet een mens niet hebben na een mooie dag.