• Nu dat nog

    Een ongeval is vlug gebeurt, mocht ik deze morgen nog eens ondervinden.

    Ik stond aan een kruispunt te wachten voor het rode licht toen er plots een wagen recht op mij af kwam om die straat in te rijden, maar door zijn hoge snelheid de bocht verkeerd had ingeschat en begon te slippen, met een aanrijding tot gevolg. Gelukkig geen gekwetsten behalve een rammeling voor beiden.

    En dan begon het circus, "geen politie alstublieft, we regelen dit wel", nu ja, als dat zo kan zou het mij niets kunenn schelen zolang het maar in orde komt, maar met een geleasde firmawagen is dit verplichtend van de verzekering, dus ik leg dat uit en kreeg daar bijna nog een rammeling van die mens, jongens die schoot daar in een kolère.

    Tja, en dan bel je zeker de politie omdat je dan wel weet dat het volledig mis kan gaan. Als hij kon reed hij weg maar de olie liep eruit (van de remmen en een platte band is nu ook niet ideaal om weg te rijden) dus kon hij niet anders dan te blijven. Bleek toen de politie aankwam en ze van beiden een alcoholtest hadden gedaan dat mijnheer geen verzekering had, en daar op de koop toe al eens was voor veroordeelt door de politierechtbank ! Niet moeilijk dat hij het in den minne wou regelen en toen dat niet kon aggressief reageerde.

    Nu heb ik vanmiddag als eens gebeld met een advocaat in verkeersrecht, want dat deze zaak voor die persoon een dagvaarding voor de politierechtbank opbrengt is zeker, maar ik wil zeker zijn dat de schade vergoed wordt, dus een advocaat die in naam van de verzekeringsmaatschappij spreekt (en betaald wordt) is hier zeker van toepassing. Nu over schadevergoedingen, dat zal hier iets van lange adem zijn, maar mijn wagen moet hersteld worden en ik hoop dat dit niet betekend dat ik de kosten moet voorschieten, in schadevergoedingen zijn de verzekeringen niet altijd even snel, zeker niet in zo'n geval als dit hier zei die advocaat, niet om mij bang te maken maar zo weet ik tenminste waar ik sta. Dus de citytrip naar Brugge zal uitgesteld worden want ik zie het al gebeuren dat dit een serieuze hap uit het budget zal  bijten, en dan ben je in uw recht.