• In Mei...hebben we weer dat ei

  Een gezegde met de waarheid als een koe, altijd nieuw leven in de natuur in deze maand.

  De vogelkastjes aan het tuinhuis zitten alledrie met een nestje, goed afgeschermt van onze poes die er haar pootje niet voor zou omdraaien eentje leeg te roven, met mezen, de beste 'venijn' verdelgers, geen bladluizen en andere stoute insecten in de haag, die worden vakkundig opgepeuzeld door die hongerige bekjes, dus mooi meegenomen en beter voor het millieu.

  Milieu, het woord van de laatste decenia, het is goed dat er voor gezorgd wordt, groene energie, minder pesticiden, zuiniger en properder auto's, de mensheid heeft het blijkbaar (rijkelijk laat) gevat dat er iets moest gebeuren.

  Recyclage, nog zo'n woord van de laatste decennia, containerparken zijn het beste voorstel dat de groenen ooit gemaakt hebben, niet dat ze andedrs alleen maar flauwekul verkopen, maar hier hadden ze de oplossing voor het probleem, wat niet altijd kan gezegd worden in de politiek.

  En verbouwen, dat is het hele jaar door maar met het mooier (sic) weer vanaf Mei begint het voor veel mensen te kriebelen, de aannemers hun boekje is meestal goed gevuld wanneer de zomer nadert, nieuwe ramen en deuren, renovatie en wat mij opviel, meer en meer bouwpromotoren die naast nieuwbouw woningen totaalrenovatie doen, zeker aan de kust wordt dit gedaan. Stel; je hebt een appartement of een villa in Knokke-Heist, totaalrenovatie in Knokke-heist is het buzz-woord dezer dagen, 1 firma die alles doet, van nieuwe ramen en deuren tot interieurinrichting, schilderwerken, vloeren, en aanbouw tot zelfs keukens op maat. En natuurlijk worden dan ook nieuwe meubels geplaatst al dan niet door diezelfde firma aangeleverd. één aanspreekpunt, geen zorgen! 

  Het leven kan mooi zijn.