• De zon en de commotie

    Zeker de laatste tijd na die uitspraken van minister Vandenbossche die niet echt goed nagedacht had toen ze subsidies toekende voor zonnepanelen, zeker niet hoe die subsidies moesten betaald worden, de winst gaat (alweer) naar electrabel en wat er moet bijgepast worden komt (weeral) uit de zakken van de gewone mens, die ook al geen extra bonus van ettelijke miljoenen moet verwachten per jaar als, ook als hij 10 keer meer gepresteerd heeft dan zijn baas, zoals in veel gevallen loopt degene die het minste doen weg met de grootste buit.

    Nu, het ergste zijn de burenruzies die ervan voortkomen, degene die zonnepanelen plaatsen zijn paria's op de kosten van de ander, niets is minder waar, het is madam Vandenbossche die zomaar zonder na te denken over gevolgen niet de opties voor opbrengsten uit de groene energie bekeken heeft. Ikzelf heb ook geen zonnepanelen maar omdat mijn buur er heeft ga ik geen ruzie maken met hem, die mens heeft dat niet met de bedoeling gedaan om zijn buren meer te laten betalen voor hun electriciteit, maar om zelf te besparen erop, logisch toch?

    Nu ja, in sommige gevallen kan ik wel begrijpen dat het op de manier is van, "ik moet dat hebben want ik toon hiermee dat ik dat kan", maar dat ligt aan die mensen zelf dat ze onuitstaanbaar zijn, de meeste doen dat gewoon om te besparen, weliswaar na eerst te investeren, en als je dan een bonus krijgt die je wat tegemoet komt, zou je moeten dom zijn die niet te aanvaarden.

  • De lente, eindelijk !

    Het werd tijd, na die lange koude winter, de eerste mooie zonninge dagen, en natuurlijk direct van profiteren met een uitje naar onze Belgische kust, meer bepaald naar Nieuwpoort, een terrasje, een wandelingetje langs de zee, en dan 's avonds lekker tafelen. Een leuk adresje gevonden met als opschrift 'restaurant Comilfo Nieuwpoort', nou ja de flyer die we werden toegstopt zei dat, het was beter, 'Comilfo, gezeliig tafelen in een warm interieur' geweest, dat zou het beter hebben benaderd. Een aanrader, al zeg ik het zelf, fijne wereldkeuken met aangepaste wijnen voor een betaalbare prijs, meer moet een mens niet hebben na een mooie dag.