• de tijd gaat snel, gebruikt hem wel...

  Vroeger, zo'n 25 jaar geleden, hoorde je dit dagelijks op de Vrije Brugse Radio, en er schuilt heel wat waarheid in, waar ik toen niet echt bij stilstond.

  De weken vliegen voorbij, net 40 geworden, een mijlpaal, hopelijk halfweg in die betekenis dat ik wel graag 80 zou worden, in goede gezondheid wel te verstaan.

  Ik schrik er soms van dat het middag is, zo geconcentreerd bezig dat ik de tijd uit het oog verlies, webdesign is dan ook een vak waar je je hoofd erbij moet houden en soms ben ik ook helpdesk voor mijn klanten, vorige week eens een test gedaan hoeveel telefoons ik kreeg over de ganse week, de resultaten:

   

  • 78 telefoongesprekken, enkel over het werk.
  • 26 verschillende mensen, bijna allen klanten, een 5-tal nieuwe en rest reeds bestaande.
  • 21 telefoons naar medewerkers (programmeurs, drukkers, partners).
  en dan nog een boel persoonlijke waaronder mensen die denken omdat je thuis uw kantoor hebt, dat je niks anders te doen hebt dan hun computerproblemen op te lossen, waar ik vroeger intrapte maar hen nu vriendelijk maar kordaat doorstuur naar een computerwinkel. Een gigantisch tijdverlies dat uit de weg geruimd is.

  nu deze maand enkele deadlines en dan in februari met een schone lei beginnen en doen wat ik mijzelf beloofd heb, geen beloftes die je stress bezorgen omdat je elke avond tot gat in de nacht moet werken om ze na te komen, dat is gedaan, enkel bij uitzonderlijke gevallen (deadlines) wil ik nog een uitzondering maken.

  Geen vrije tijd = geen gemoedsrust =  geen creativiteit, want als je onuitgeslapen bent brengt dat veel remmingen met zich mee.