• Wijntijd

  Smaken verschillen, en geen mens die je kan vertellen wat jij precies lekker vindt, dat alleen weet je zelf.

  Daarom ben ik steeds te vinden voor een tasting of een degustatie, zoals zaterdag jongstleden, een whiskey-tasting in mijn favoriete wijnhandel, of zou ik whiskeyhandel zeggen, want met meer dan 120 soorten Malt whiskey, kun je die naam gerust gebruiken.

  Ik persoonlijk ben nogal een liefhebber van geturfde malt whiskey, dus toen ik arriveerde bij wijnhandel Luca Vins te Oostkamp (bij Brugge) had ik al een richting om naar te zoeken, de eigenaar kent mij al een beetje en wet mijn smaak, zeer simpel, het gaat dezelfde richting op als die van hem, dus makkelijk te onthouden. Een zeer lekker flesje meegebracht toen, Provenance, volledig mijn smaak, en daarom ga ik graag naar een tasting, je kan zoiets niet op etiket kopen, echt goedkoop is een goede whiskey niet te noemen maar als liefhebber heb je dat graag over, daarbij, een fles gaat redelijk lang mee, dat is niet om je lazarus te drinken, maar voor de smaak.

  Wijn kun je ook niet op etiket kopen, in de supermarkt zie je dikwijls mensen (ne dan vooral mannen) een fles nemen en met een 'kennersblik' keuren, ze kijken meer naar de prijs om te bepalen dat het goede wijn is dan naar het etiket, maar çoit, voor mij telt dat niet, ik ken maar 2 soorten wijn, de wijn die ik graag drink en wijn die ik niet graag drink, die persoonlijke smaak hé, de ene drinkt graag droge witte wijn, de ander liever een stevige rode wijn, daar is geen discussie over. darom ga ik ook wel graag eens naar een wijndegustatie, ik weet wanneer hij goed is (voor mij toch) als ik hem graag lust, geen discussie, wel og niet, niet zo van jammar...misschien... nee, zwart of wit, toch zeker bij een drank waarvan je moet kunnen genieten.

  Ik persoonlijk hou wel van Italiaanse wijnen, niet omdat ze van Italië zijn, maar gewoon omdat ik daar meestal wel mijn ding vindt; niet te zwaar, fruitig, als is dat ook relatief, er zijn ook steviger Italiaanse wijnen hoor, dus proeven is steeds de boodschap, maar meestal vindt ik mijn gading wel tussen de Italiaanse wijnen, en heel betaalbaar en minder gefoefel dan bij sommige Franse wijnen, van het moment dat er Chateauneuf du Pape op het etiket staat, gaat de prijs omhoog, zelfs al is het tafelwijn, want dat maken ze daar ook hoor.

  Jaja, smaken...

 • Einde van de droogte?

  De boeren zullen blij zijn, eindelijk een dag met (verstandige) regen, geen stortvloed of wolkbreuk, lekker rustig.

  Maar het verveelt toch vlug, regen, alles vuil en vies buiten, natte schoenen en voetstappen op de vloer, maar ja, dat is het leven hé.