• haha

    Morgen de eerste dag terug naar school, kunnen wij eens de grote kuis houden want de meubelen moeten dringend eens een onderhoudsbeurt, maar met de kinderen rond uw oren is dat onbegonnen werk.

  • Vrijdag en niet klaar voor het weekend

    Tijd te kort, of de dagen niet lang genoeg toch maar een kwestie van plannen, allemaal goed en wel, maar iets dat ertussen komt mag je dan niet meerekenen of niet doen als je het schema wil volgen, en die is zoals gewoonlijk weer eens door elkaar gegooit door een update, onder de naam van Internet explorer 8, die nu meer en meer gebruikt wordt, wel goed hoor, hij volgt veel beter de richtlijnen van de W3C, die de webstandaarden vastleggen, en dus werkt hij redelijk hetzelfde als Firefox 3.5, what a relief ! Nu nog een complete ban van IE6 en het geluk is compleet, weg met de uren css-hacks zetten voor een incompatibele browser die niet echt veilig werkt, leve de upgrades ! Maar voorlopig blijft het nog wat sakkeren om mijn websites cross-browser te maken, onlangs had ik nog een nieuwe klant die nog met IE5.5 werkte ! Hallo ! En nu en dan werkte het niet goed zei hij, kon ik geloven, snel de nieuwste versie erop gezet en hem dan toch maar firefox of Opera aangeraden, of ik die kon installeren? Tuurlijk! Vorige week zei hij dat Opera zijn voorkeur droeg, onbekend is onbemind, elke webdesigner draaft maar door op Firefox, maar Opera werkt toch nog stukken beter én sneller, en vooruitstrevend, ik surf al 3 jaar met tabs, die het ei van Colombus waren vorig jaar met de invoering hiervan in Firefox en Internet explorer, pff, ik was dat allang gewoon maar vindt het toch een grote verbetering bij die 2, het werd tijd.

    Webdesign  een eenvoudig vak? Werken met webstandaarden besparen je toch veel grijze haren met al die verschillende versies en besturingsystemen.