• Rust? Nee hoor...

  Weekend rustdagen, vergeet het maar, verjaardagsfeestje hier, evenement daar, en maar heen en weer rijden, puur tijdverlies maar je kan er niet altijd onderuit glippen.

  Zo blijven we bezig, alles beter dan in de zetel te zitten en ineens tot de conclusie te komen dat we oud zijn, zoals veel mensen die op pensioen gaan , pure horror! Nergens geen tijd meer voor hebben, 's morgens om 7 u opstaan om als eerste bij de bakkerij te zijn en die bezig te houden terwijl er  na hun mensen zich aan het enerveren zijn omdat ze geen tijd te verliezen hebben op dat moment, en dan vlak voor sluitingstijd terug naar de winkel gaan omdat ze iets vergeten zijn en zo weer iedereen (vooral de kassierster) nerveus maken door eeuwigdurend getreuzel. Ik vraag me af wat zo'n mensen tijdens de dag doen, de gepensioneerde mensen die ik ken die nog actief zijn hebben een druk schema, maar staan niet op 5 minuten voor sluitingstijd nog in de winkel, want door hun druk schema is dat op een kalm moment ingeplant, time-management op zijn best.

  Maandag is het ook een voorbeeld van time-management, 's morgens een afspraak met een firma die een template die ik heb gebouwd volledig zal databasegestuurd maken en connectie met de back-end van de administratie van deze firma, in de namiddag eigenlijk eenzelfde scenario, maar dit keer is het de klant zelf die de programmatie voor zijn rekening neemt. Enkel de uitleg over de template zodat alles naar mijn wens gebouwd wordt, bij beiden, wat een luxe, eens projectmanager te spelen, maar het belangrijkste is dat ik op deze manier de zoekmachine-optimalisatie volledig in handen heb en zelf alles kan aanpassen zonder dat het afbreuk doet aan wat de klant toevoegt, deze site zullen scoren, zeker weten, dit durf ik zeggen zonder blozen!

 • We weten het weer beter...

  Beter? nee, zo niet bedoelt, je moet het in een andere context bekijken, ik was bezig aan een javascript vandaag en heb er gewoonweg css-rules ingeplooid toen het niet lukte zoals ik wou, met als gevolg dat het nog nooit zo goed gegaan was, wel oppassen natuurlijk, en vooral niet te luid roepen, maar alles grondig getest in verschillende browsers en online, want dat geeft ook een verschil, en yes, we did it, feilloos!

  Dezer dagen ben ik weer een aanval op mijn gitaar aan het plegen, lang geleden dat ik er nog zoveel op gespeeld heb, en ik begin weer songs te schrijven ook, mooie melodieen komen uit dat ding zonder dat ik er erg in heb dat ik moeilijke akkoorden aan het combineren ben en het later zal beklagen dat ik zo'n moeilijke dingen schrijf, maar het klinkt lekker, geen superhits hoor, meer jazzy, singer-songwriterstuff met verrassende wendingen zonder te storen, en ik probeer het simpel te houden wat moeilijk is, blaadjes volgekliederd met schema's waar ik in een dood moment wel iets van zal maken.

  heerlijk, muziek spelen, zeer ontspannand en ik voel me steeds herbront na een kwartiertje spelen, liefst als ik helemaal alleen ben.

 • Thank God it's friday!

  Wat een week, superdruk met updates voor de online meubelwinkel van Mimi&Co, dat nieuwe en tweedehandse kindermeubelen verkoopt en cadeau-artikelen zoals tasjes, juwelen, klamboes, kussens en beddegoed en lampen, dus vanalles voor de jeugd en tieners. Ook de bestelmodule voor een bedrijf dat anoniem wenst te blijven bracht meer werk met zich mee dan voorzien, maar alles werkt feilloos zoals het hoort, de template voor Arta gebouwd en vanmorgen goegekeurd, affiches voor diverse evenementen en de website van hoeve 't Schotsgoed, dat Limousin vleespakketten  en paardenvoordroog verkoopt. Limousin? Dat is een runderras met lekker en mals vlees, ik kende dat ook niet echt, maar elke dag leren we bij hé.

  Het is toch een voordeel klanten uit zeer verscheiden bedrijfstakken te hebben, men leert veel bij over vanalles en nog wat, van koeien tot ontstoren van stralingen, sauna's en zwembaden, natuursteen en wijnen, zeer divers en dat maakt het steeds weer leuk.

  Vandaag nog een nieuwe pagina bouwen voor Aqua & Wellness, een nieuwe zonnebank: Ultra Tan, Zweeds merk, voor privé en professionelen.

  Altijd iets te doen maar het weekend staat voor de deur en dan draaien we de knop even om.

 • Jazeker

  Een privézwembad? Nee Mijnheer, daarvoor is mijn tuin te klein, maar enkele van mijn buren hebben een zwembad laten aanleggen, maar dat is niet alles, aanleg van een zwembad is één, onderhoud van een zwembad is twee, zoals bij een auto, noodzakelijk kwaad, anders wordt het vuil, onfris en vol microben. Er bestaan genoeg onderhoudsproducten voor zwembaden, kwestie van het aangepaste te vinden. Nadat ik de website van De Zwemwereld gebouwd had en ik dat terloops eens vermelde bij een kennis, bleek dat hij op zoek was naar een bedrijf dat hem kon helpen bij zijn zelfbouw zwembad, hij had nog niks aangekocht want wou eerst professionele uitleg en wat hij allemaal kon doen om de prijs te drukken, dat kan veel schelen, als de zwembadbouwer aankomt en de put is klaar, leidingen voorzien en op hun plaats en dan nog assistentie bij het bouwen, ik schat dat het de helft van zijn zwembad uitgemaakt heeft, dus waarom niet?

  Ik heb het reeds vermeld, ik wil een jacuzzi, maar dat is niet de juiste benaming, ook whirlpool niet of bubbelbad, de juiste benaming is SPA, je moet daar eens op googelen, politiek en nog eens politiek, zelfs de plaats Spa komt niet op de eerste pagian voor met dat gedoe, dus het zoekwoord is jacuzzi als je zoiets zoekt.

  Mijn vrouw daarentegen wil een sauna, maar ja, een binnensauna of een buitensauna? Zo'n blokhut in plaats van het tuinhuis, een echte finse sauna, maar stel je voor bij dit vriesweer van -8 graden uit de sauna komen, een verkoudheid en plus of wordt je hierdoor gesterkt, discussie, het zal een jacuzzi worden...

 • 2009 olé!

  Weeral een jaartje verder, indertijd werd er zo'n drama van het millenium gemaakt en het lijkt eeuwen geleden.

  Beste wensen hier en daar, zelf nog een beetje bekomen van de overdaad aan lekker eten en drank, alhoewel we dit laatste binnen de perken hebben gehouden, ik ben ook geen 20 meer, de recuperatie vlot niet meer als destijds (hoor mij nu, oude zak) en ik hou rekening met een zwaar eindejaar elke keer weer, kerstmis, verjaardag, nieuwjaar, teveel in een korte tijd om goed te zijn.

  Vandaag was het weer werkdag, een aanpassing aan de site van Ledesigner die Ledverlichting ontwerpt en realiseert. Een analyse gedaan voor de nieuwe site voor telefonie en telefooncentrales Arta, aanpassingen aan de cadeau-artikelen van Mimi&Co, nog wat research voor meubelwinkel Jonckheere uit Belsele en fotobewerking voor Anastasia Kushokho, een jonge, getalenteerde pianiste waarvoor ik nu een website bouw. Veel zeg je? Vlat wel mee eens je dit een beetje gewent bent, wat normaal is.

  Google deelde cadeautjes uit dit jaar, enkele van mijn sites extra pagerank gekregen, zoals mijn eigen site Xtence webdesigners, terug een pagerank van 4, ruimdienst en ontstoppingsdienst Bart Moens had al een 3 maar nu nog enkele pagina's die deze gekregen hebben, niet slecht, ook onze site om hotels te boeken, Boekuwhotel.be, kreeg een pagerank 4 en is eindelijk te vinden op de eerste pagina na 6 maanden hard labeur. Hoezo, gaat dat niet vanzelf? Neen, daar komt heel wat bij kijken, niets aan het toeval overlaten en niet spammen want dan vlieg je er vroeg of laat uit en die zien we dan nooit meer terug. Onlangs kwam ik een mooie flashsite tegen op de eerste pagina, een beetje gespamt om daa r te raken en goed doorgerekent op de factuur voor "SEO", en een week later nergens te bekennen, behalve als je op de naam zoekt, een verkooptruukje waar nog steeds veel handelaars inlopen, kijk mijn site staat op 1, en dan zijn ze bedot.

  Ik durf te zeggen dat ik reeds 2 jaar in de top 3 sta bij de zoekterm webdesigners, waarom webdesigners en geen webdesign? Simpel, hobbyisten en mensen die geinteresseerd zijn zoeken veel op die term, zo'n 90% van deze die op deze term zoeken, webdesigners daarentegen wordt voor 70% gebruikt door bedrijven, en laat dat nu het doelpubliek zijn.