• T'is in orde

  Het is kerstvakantie, het hectische van alle dagen een beetje achter zich latend en wat uitrusten. Gemakkelijk praten zeg je? Allesbehalve, met 2 jongedames die aandacht vereisen en 's namiddags ook de mama, duidelijke afspraken maken is de boodschap! 's Morgens werk ik gewoon door en in de namiddag ben ik enkel beschikbaar voor de helpdesk, zoals ik dat heet, kleine problemen die ik meestal al uit het hoofd ken en daarmee ook de oplossingen, weeral een tevreden klant, en die is bij Xtence webdesigners nog altijd koning.

  Deze week dus niet meer dan een lay-out maken en linkbuilding doen voor bestande klanten, want voor de zoekterm Hotel in Brugge, hotels Brussels en hotels antwerpen moet nog wat hogert gescoord worden. Ook voor idée original cadeau et personalisés Pöle Nord mag het nog beter, alhoewel we daar iets te laat aan begonnen zijn, maar na nieuwjaar worden er nog veel cadeaux uitgedeeld.

  Deze week is dus één van uitrusten en feesten, traditie bij mijn schoonouders thuis, die mensen doen altijd zeer hun best en dat verdient een pluim, voordeel is dat wij kunnen blijven overnachten en dus niet op een drankje min of meer hoeven te letten, niet dat er gezopen wordt tot we vallen, maar het is aangenaam een aperitiefje, glaasje wijn bij het eten en nog iets achteraf te kunnen drinken zoals het hoort.

  Morgen nog wat geschenken halen, ik heb mijn lijstje opgesteld, een origineel geschenk bij Scriptorium, enkele flessen wijn en een fles Malt Whisky bij wijnhandel Lucavins, een geschenkmand met delicatessen bij Choupana, de agenda staat vol.

  Het zal dus clockwise zijn, eerst naar tankstation Oostkamp, de tank vol, en dan het rijtje aflopen die ik daarnet vernoemt heb, enkel wijnhandel Lucavins is voor dinsdag, want maandag is sluitingsdag. Wel nog wat lekkere hapjes en delicatessen zoals chorizo en tapas halen bij Casa Luca, een delicatessenzaak annex buurtwinkel in ons dorp.

  En niet te vergeten mijn was te laten strijken te Oostkamp, bij uw Helpende Hand, ik leef met mijn klanten en mijn klanten leven met mij, zo draait de wereld rond niet?

  Ik wens iedereen een zalige kerst toe! Hoe heet dat weer ? "vrede op aarde aan iedereen" !

 • Druk, drukker, drukst

  Net voor de feestdagen, iedereen is aan het uitbollen en hier is het omgekeerd, net als vorig jaar, toen had ik een deadline voor 4 websites, ruimdienst/ontstoppingsdienst Bart Moens, verlichtingswinkel Creatmosphere, springkastelen Vanhauwaert Brugge en fitness/wellness Slender You Antwerpen.

  Tussen de soep en de patatten was ik zelfs bezig maar oudejaarsavond was volledig ontstressen, klaar wat klaar moest zijn en mooi op tijd.

  Dit jaar is het iets beter verdeelt, geen deadlines meer dit jaar maar wel tegen eind januari voor Damesboetiek Toppio, ARTA telefonie en 't Schotsgoed, een hoeve uit Oostkamp met specialisatie Limousinvlees en paardenvoordroog (hooi).

  Net afgewerkt: cadeau original et personalises Pöle Nord, een Franse site die enkele cadeaupakketten heeft samengesteld met certificaten van de Noordpool en de vernieuwde site van VM-Tegels, een tegelhandel uit Oostkamp en specialist in natuursteen waarvan hun vorige site indertijd mijn eerste opdracht was die ik had binnengehaald, waarvoor ik Frank Vermeulen (FV Design) nog altijd dankbaar voor ben want naast de site van Xtence en coverband Travellin Combies had ik nog geen werk gehad, behalve enkele kleinere aanpassingen.

  En nog altijd bezig voor BoekuwHotel.be, we maken goede vooruitgang op de zoektermen hotels in Brugge, hotels in Antwerpen, hotels in Brussel en zijn nu begonnen voor hotels in Gent en hotels in Leuven. De reserveringen beginnen te lopen, nog een paar duwtjes en we staan op de eerste pagina en dat zal wel een boost geven.

  Deze middag nog fotowerk voor het afscheid van Juffrouw Marleen, de kleuterjuffrouw waar ik mijn schoolcarriére mee begonnen ben en die een eindje verder in mijn straat woont, grappig is wel dat mijn dochters allebei ook bij haar in klas gezeten hebben, enfin, donderdag is haar laatste dag en woensdagavond op de kerstmarkt van ons schooltje brengen we haar hulde voor haar inzet voor de kleinste kinderen al die jaren met een fotoboek met alle klasfoto's van ieder jaar, heel tof en leuk om vele jonge gasten die ik ken eens als kleuter te zien, sommige heel herkenbaar, andere niet. Ook leuk is die ene foto genomen aan de "crossputten", in de tuin van haar ouders, wij gingen vroeger altijd in de crossputten spelen, een stuk bos met vele paadjes en heuveltjes en putten en een vast ritueel was een "spekke" gaan halen bij Gaston, de vader van Juffrouw Marleen, wat een tijd!

 • Berekoud

  Berekoud vandaag, ik zit lekker warm aan mijn bureau maar heb wel compassie met degene die erin moeten werken, vroeger ook nog gedaan maar ben nu fulltime "stylovint" zoals ze hier wel eens plachten te zeggen, en teer, 3 keer een verkoudheid per jaar is geen uitzondering meer. Van buiten te werken wordt je gehard maar dat is het enige wat ik een voordeel vond.

  Mijn bureau staat in mijn living, een aparte locatie is nog niet aan de orde van de dag. Dit voorjaar is de woonkamer volledig gerenoveerd door schilderwerken NDC Decoratie, niet enkel een klant maar ook iepmand die ik al jaren ken. Dat ze de handen vol gehad hebben was duidelijk, de scheuren in het plafond herstellen, alles werdt behangen met vliesbehang en daarna in mooie, rustige aardetinten geschilderd, ook de schouw werdt verlost van de tablet en mooi strak rechtdoor gemaakt, zodat we een ruim ogende, moderne salon hebben.

  Ik zat persoonlijk een beetje verveelt met het feit dat ik nog geen maand later de website van schilderwerken Anseeuw onder handen moest nemen om deze te laten scoren in de zoekmachines, na 2 jaar nog geen 100 bezoekers is niet om over naar huis te schrijven, nochtans zeer mooi gemaakt maar in flash, dus schoot hij zijn doel voorbij. Ik heb de originele lay-out behouden maar alles met html/css met een vleugje javascript herwerkt to een perfect vindbare website.Wim Anseeuw en zijn vader Geert ken ik sinds jaar en dag maar had er eigenlijk niet bij stilgestaan offerte aan hun te vragen, mede daar deze van NDC Decoratie scherp was maar voor hertzelfde geld was de hunne scherper maar dat zijn vijgen na Pasen.

  Ik heb de realisaties van schilderwerken Anseeuw gezien en die mensen leveren zeer mooi werk, ook veel grotere werken bij nieuwe appartementen en gevelrenovaties, ganse gebouwen schilderen van ettelijke verdiepingen.

  Elk beroep vergt vakmanschap, je gaat ervoor of je blijft trappelen, als je nu schilder, wijnhandelaar, verkoper van zonnepanelen, webdesigner of chauffeur bent, ontwerper van LED verlichting of werkt bij een ruimdienst, als je het graag doet is dat meestal het halve werk,

 • Wat doen we volgend jaar

  Ik heb nu reeds enkele voornemens voor het nieuwe jaar, iets wat ik anders nooit doe, maar met mijn businessplan op te maken heb ik toch enkele ideeën gekregen wat ik wil waarmaken.

  Om eens te relaxeren wil ik een jacuzzi! niet zomaar een jacuzzi, maar een deftige die niet na zoveel tijd kapot is en waar ik gemakkelijk in zit, ik ben 1.90m en dat is niet evident, stoelen zijn meestal iets te laag en mijn bed is ook langer (2.20m), de standaard is 2m maar dan heb ik maar 10 cm over, dus altijd met de voeten bloot of toch bijna.

  Om terug te komen, een jacuzzi of SPA of whirlpool of bubbelbad of hoe je het ook wil heten, ik zie het al zitten, lekker in het warme water, de massage in gang en verstand op nul, genieten pur sang!

  Vorige week was ik bij één van mijn klanten, Aqua & wellness te Ruddervoorde en heb daar eens rondgekeken, niet dat ik niet wist welke jacuzzi's ze allemaal verkochten, ik heb per slot van rekening de website gemaakt, maar ik wou dat toch eens met mijn eigen ogen zien. Ik heb een paar modellen die mijn voorkeur hadden bekeken zoals de Limelight Spa, vooral de glow versie staat mij aan, en de Hotspring Vanguard die toch wel ruim is en beiden zouden kunnen passen in mijn budget, wat ook zeer belangrijk is.

  Mijn vrouw is meer voorstander van een zwembad, maar mijn argument daartegen is dat onze tuin net niet ruim genoeg is om een zwembad te plaatsen. Haar tegenargumetn (en een redelijk goed) is dat ze gezien heeft op de website van zwembaden De Zwemwereld dat ze in gelijk welke tuin een zwembad kunnen plaatsen, ze zei zelfs dat ik , als handige harry, gemakkelijk kon opteren voor een doe-het-zelf zwembad maar daar discussieer ik niet over, ik zie dat niet meer zitten en mijn rug nog veel minder, ik heb het er niet voor over weer op de sukkel te geraken met m'n rug om iets te plaatsen, om mijn fysiek te verbeteren maar het half versleten is bij wijze van spreken voor ik er deugd van kan hebben.

  Die discussie over jacuzzi of zwembad is nog niet voorbij maar ik denk het te winnen, een jacuzzi kan ik plaatsen zonder iets te moeten opengraven of te verbouwen en kun je het hele jaar van genieten, maar een zwembad heeft natuurlijk ook iets.. we zijn er nog niet uit.

 • Wat een leven !

  Elke morgen opstaan en nadenken wat men die dag zal doen, het is niet aan iedereen gegeven, altijd iets dat moet gedaan worden, leuk of niet.

  Ook bij mij is dat het geval, het eerste uur van de dag is zeer druk, ontbijten, kinderen en jezelf klaarmaken, naar school brengen en werken, ik heb de luxe dat ik mijn werkuren zelf kan regelen, ik kan gerust overdag enkele boodschappen doen maar 's avonds moet die tijd dan wel weer ingehaald worden, vind ik persoonlijk niet zo erg, er zijn toch voor 95% oninteressante dingen op de televisie dus zit ik dan maar mijn werk, lay-outs maken en coderen van websites te doen en niet tegen mijn zin, want ik weet dat dit een voorrecht is, iets doen dat je graag doet en er meteen je boterham mee verdienen, ook al is het soms eens stressen om een deadline te halen (geen boodschappen overdag op die momenten).

  Ik werk eigenlijk liefst 's nachts, geen lawaai of drukte, just me, en dan gaat het werk pas vooruit.

  Met al die drukke (of door de media en commerce opgeblazen) eindejaarsdagen in het vooruitzicht ben ik blij dat het dit jaar niet zo druk is dan vorig jaar,  toen zat ik bij wijze van spreken, tussen de soep en de patatten aan mijn computer omdat ik anders met de helft niet op tijd ging klaargeraken, geen reden van klagen als je pas zelfstandig geworden bent, maar dat wekt toch wat wrevel op bij de mensen rondom je, vooral van diegene die zeggen dat ik toch maar thuis ben en de hele dag tijd heb om vanalles en nog wat te doen maar daarbij geen rekening houden dat ik ook werk moet doen (niet mijn vrouw). Dat is na een jaar veel verbetert, nu weet iedereen dat ik ook mijn werk moet doen en niet de hele dag in de zetel kan liggen of spelletjes speel op de PC, wat ik overigens nooit doe, ik heb er gewoon geen tijd voor (lees: wil er geen tijd voor maken). Naast een fulltime huishouden met 2 kinderen, mijn webdesignbureau heb ik ook nog mijn grote passie: muziek.

  Ik speel al sinds 2000 in de coverband Travellin'Combies, pure fun als je't mij vraagt. Het is een uitlaatklep waar ik mijn ei in kwijt kan, zelfs al is het geen eigen muziek.