Algemeen

 • Shopping?

  Wat een keuze, zoveel soorten draagtassen die er beschikbaar zijn.

  Voor mijn werk moet ik een marketing strategie bepalen en daar horen bij de verkoop ook draagtassen bij. Ik heb me suf gekeken op de diversiteit ervan, man man wat een keuze en mogelijkheden.

  Nu, voor het product waar ik nu mee bezig ben, daar hoort een wat milieuvriendelijkere tas bij, wat eigenlijk mooi aansluit bij het ecologisch aspect van het reinigingsmiddel dat op een volledig natuurlijke wijze wordt geproduceeerd en die ook het keurmerk ECO meekrijgt.

  Daar dit nogal gewichtige producten zijn (flessen van 3,5 en 10l) moet je dan ook naar de draagkracht van die tassen kijken, een stevige zak dus die dat gewicht aankan zonder direct te scheuren of dergelijke. Daarbij was mijn oog op jute draagtassen gevallen, volledig uit natuurlijke grondstof vervaardigd en zeer degelijk, maar daar kwam dan ook het uitzicht bij te kijken, mijn werkgever wou een flashy tas, een mooie die opvalt, en daar kwam tijdens de zoektocht katoenen draagtassen tevoorschijn, ook sterk maar met legio aan mogelijkheden qua bedrukking en handvaten, precies wat ik zocht voor dit product dus.

  En nu aan het werk, er is nog veel te doen.

 • Het word tijd

  ...dat het lente wordt.

  Na die vreselijk lange winter is het de hoogste tijd dat men de kachel kan laten doven, buiten komen, in het zonnetje op een terras genieten van een lekkere pint of of... zoveel eigenlijk waar iedereen naar snakt, gewoon normaal weer en geen Siberische luchtstroom die onze lage landen teisteren.

  Ook tijd dus om het tuinhuis op te ruimen, de fietsen af te stoffen en de meubelen op het terras te plaatsen, de tuin klaar te stomen voor de zomer en dan toch eens werk maken van de renovatie die we al meer dan een jaar plannen.

  Werk aan de winkel !

 • Klaar voor de lente?

  Zeker weten, alles staat reeds klaar, het is wel nog wat vroeg maar dat houd je niet tegen wat voorbereidingen te treffen, begin maart kalk ik sowieso het gazon, en dan een maand later nog eens, werkt nu toch al een paar jaar goed dus why change a winning team?

  Na al die koude en de bijhorende kwalen heb ik nu toch mijn gedacht ervan gemaakt en mij zelf eens een folieke veroorlooft. Alhoewel, folieke is hier niet echt op zijn plaats. Ik sukkel al jaren wat met mijn rug en heb nu tioch eens het advies opgevolgd van mijn dokter, koop jezelf een goed degelijk waterbed, daar zul je zeer tevreden over zijn.

  Nu had ik eigenlijk nog niet zolang een boxspring en was een beetje sceptisch tegenover dat klotsend gedoe, zoals ik dacht dat het was, niets minder waar, geen geklots (althans niet met mijn waterbed) maar vooral veel steun en 's ochtens opstaan zo fris als een hoentje, zonder rugpijn, had ik het geweten, mijn boxspring kostte indertijd bijna evenveel. Niet dat ik ddar niet content van was hoor, maar dit is toch van een ander niveau, ik raad iedereen eens aan eens te slapen op een waterbed, hier en daar zijn er slimme verkopers van waterbedden die een deal met een B&B hebben waar je eens een nachtje kan 'testen', het goede aan die deal die ik had is dat ik bij aankoop de nacht terugbetaald kreeg, daar kan ik wel mee leven met die vorm van reclame!

  Nu heb je in traditionele matrassen ook wel serieus verschil van kwaliteit, voor een matras is er niets beter dan Tempur, the real thing. Onze andere bedden hebben zo'n matras, want ook voor de kinderen is slaapcomfort belangrijk.

 • De vakantie in aantocht joehie !

  En de laatste loodjes wegen het zwaarst, examens voor de kinderen, enkele projecten die je graag zou af hebben tegen het verlof, je kent dat wel, zlefs de voorbereiding is precies teveel van het goede.

  Nu ja, binnen een paar weken denk ik niet aan, als we in die Chambres d'hotes in de Pèrigord, Frankrijk zitten, op ons gemak bij het zwembad of op een uitstapje in die streek, we zien het volledig zitten !

  Vroeger gingen wij veel mee met busreizen, eigenlijk naar overal, naar Parijs, op daguitstap, naar Amsterdam,... noem maar op, die groepsreizen zijn wel leuk maar meestal ook druk, veel te bezoeken en te zien in één dag, en nu met kinderen niet oz voor de hand liggend, tot ze wat ouder zijn.

   

  Nu ja we kijken ernaar uit en dan "Bon Voyage" !!

 • Vakantie bye bye

  Nog een weekje en de school begint terug, ook in Hertsberge is dit het geval, vrijdag is er de startdag waar de kinderen kunnen kennismaken met hun nieuwe juf/meester en klas, met daarna natuurlijk het terugzien van hun vriendjes en socializen van de ouders bij een drankje. Hertsberge, hoor ik je zeggen, nog nooit van gehoord! Wel Hertsberge is een deelgemeente van Oostkamp bij Brugge in West-Vlaanderen, een klein dorpje met ongeveer een 1800 inwoners en net naast het provinciaal domein Bulskampveld, met een bakker, slagerij, buurtwinkel annex delicatessenzaak, apotheek, enkele café's, kerk en school, dus alles wat men nodig heeft.

 • Rust en stilte en vooral geen file !

  Verlof, en geen stress om op de bestemming te geraken want dit jaar is de vakantie in stappen, eerst een paar dagen naar een vakantiehuis in Achouffe, dan een paar dagen naar een hotel in Londen en last but not least allen samen naar Parijs voor een week, veel leuker dan een zon-en-bak vakantie in een hotel aan de Middellandse zee, maar die keuze is relatief, ieder zijn goestng natuurlijk.

  Vorige week nog op de laatste werkdag een certificaat voor de claim op de Noordpool ontvangen als relatie-geschenk, iets speciaal dat wel, en dan nog in het chinees, ziet er wel tof uit, eens iets anders dan een t-shirt of pet of een gift zoals anders, hangt reeds in mijn bureau. Moet niet altijd werkgebonden zijn hé.

 • Het verlof komt eraan

  Snel nog de laatste loodjes voor het verlof begint, en nog een afspraak met een vertegenwoordiger van draagtassen, promotie kleding en relatiegeschenken.

  In plaats van gewone witte hemden aan te schaffen heb ik besloten om gepersonaliseerde bedrijfskleding te laten maken, qua prijsverschil is het iets meer maar dan kom ik( en mijn medewerkers) wel wat professioneler voor de dag als je kleding met uw logo draagt, het maakt altijd indruk en toont aan dat je ook wel met uw eigen winkel bezig bent, je weet wel, corporate identity en branding, wat vertrouwen opwekt, en de dag van vandaag heb je die nodig met een zware concurrentie. Nu heb ik wel al bedrijfskleding, maar tijd voor vernieuwing. Net als mijn bureel, onlangs nog een site ontdekt: meubelen online kopen, tijd om die eens nader te bekijken.

  De tijd dat ik meedeed aan de prijzenslag ligt dan ook ver achter mij, ik ben nog steeds niet de duurste maar ga niet meer willens nillens onder de prijs gaan om toch maar die opdracht binnen te halen, ik wil de beste zijn voor die prijs, en blijven kwaliteit leveren, als je onder de prijs gaat, dan bedenk ik mij soms wel eens wat er verloren zal gaan, kwaliteit, service? Dat was dan ook mijn argument vorige week toen ik samen met een potentiële klant rond tafel zat om prijsbespreking te doen, ik bied waar voor het geld, en als ik moet afdoen, dan doe ik af van de kwaliteit, en die concurrent die zoveel goedkoper was, als hij dat voor die prijs kon doen, dan was ik wel geïnteresseerd om hem in te huren, op voorwaarde dat hij dezelfde kwaliteit kon garanderen? 2 minuten later was mijn offerte getekend, als je bezig bent met uw zaak en je wil enkel het beste, dan weet je het wel.