Actualiteit

 • Hij Komt, Hij komt !!!

  Vanaf deze periode begint het weer, de aanloop voor de feestdagen. Overal zie je weer sinterklaaschocolade en koeken opduiken bij de bakkerijen en in de warenhuizen. We worden om de oren geslagen met reclame voor speelgoed en gadgets, de rij van Hello Kitty, Angry Birds, Cars, Toy Story, prinsessen en Winnie The Pooh's wordt almaar langer.

  En dan komt Kerstmis en Nieuwjaar er ook nog aan, dus cadeau's in overvloed.

  Nieuwe trend is diensten cadeau doen; hulp in het huishouden, strijken, tuinaanleg... eigenlijk best wel nuttig maar verraderlijk, eens je zo'n luxe gewend bent en er weer wat meer vrije tijd komt, dat wil je niet zo vlug meer kwijt. En die diensten zijn natuurlijk ook niet gratis plus meer vrije tijd dat kost ook geld, eens meer gaan shoppen, sporten, noem maar op, maar je leeft maar één keer en het is gewoon de gulden middenweg zoeken.

 • Het nieuwe jaar, en moeten we nu blij zijn?

  Ik weet het niet, er zijn verdorie veel voordelen die wegvallen, de groene lening voor energiebesparende maatregelen, premie voor zonnepanelen, bedrijfswagens die niet meer zullen aangekocht worden door het verdwijnen van de voordelen, duurdere autotaks, langer werken en minder kansen voor onze jeugd.

   

  Doemdenker? Nee hoor eerder realist, het is zo en we moeten er mee leven, alleen weer jammer dat de hardwerkende mens weer eens gestraft wordt en de goedbetaalde jobs weer eens  een bonus krijgen, al mag dat niet altijd geweten zijn, zoals vorige week bij onze nieuwe regering, ik voelde mij echt nogmaal verraden, eerst om de postjes te kunnen pakken serieuze toegiften dioen en dan de grote Jan uithangen, het is erover, er wordt geen rekening gehouden met de verzuchtingen van de gewone mens, besparingen zijn nodig, dat is zeer zeker, maar waarom wordt er niet bespaard op de "ik-gooi-het-door-het-venster" mentaliteit en weeral beloofde postjes als men daar niet aan raakt.

  Nu ja, men kan in een hoekje zitten bleiten of men trekt er zich door met de gedachte van onze tijd komt nog, nu ben ik geen die-hard flamingant maar door al dat geloochen zou je het worden, ik denk eerlijk gezegd dat er volgende verkeizingen een bommetje zal ontploffen maar dat is nog niet aan de orde en ondertussen doen die mannen vrolijk door.

  en daarom is het moeilijk blij te zijn met ons nieuwe jaar. het eerste pluspunt van 2012 is dat vandaag mijn nieuw tuinhuis annex carport geinstalleerd is, geld op de bank is toch niets meer waard dus kan je het evengoed nuttig spenderen.

 • De vakantie in aantocht joehie !

  En de laatste loodjes wegen het zwaarst, examens voor de kinderen, enkele projecten die je graag zou af hebben tegen het verlof, je kent dat wel, zlefs de voorbereiding is precies teveel van het goede.

  Nu ja, binnen een paar weken denk ik niet aan, als we in die Chambres d'hotes in de Pèrigord, Frankrijk zitten, op ons gemak bij het zwembad of op een uitstapje in die streek, we zien het volledig zitten !

  Vroeger gingen wij veel mee met busreizen, eigenlijk naar overal, naar Parijs, op daguitstap, naar Amsterdam,... noem maar op, die groepsreizen zijn wel leuk maar meestal ook druk, veel te bezoeken en te zien in één dag, en nu met kinderen niet oz voor de hand liggend, tot ze wat ouder zijn.

   

  Nu ja we kijken ernaar uit en dan "Bon Voyage" !!

 • Wat een leven !

  Elke morgen opstaan en nadenken wat men die dag zal doen, het is niet aan iedereen gegeven, altijd iets dat moet gedaan worden, leuk of niet.

  Ook bij mij is dat het geval, het eerste uur van de dag is zeer druk, ontbijten, kinderen en jezelf klaarmaken, naar school brengen en werken, ik heb de luxe dat ik mijn werkuren zelf kan regelen, ik kan gerust overdag enkele boodschappen doen maar 's avonds moet die tijd dan wel weer ingehaald worden, vind ik persoonlijk niet zo erg, er zijn toch voor 95% oninteressante dingen op de televisie dus zit ik dan maar mijn werk, lay-outs maken en coderen van websites te doen en niet tegen mijn zin, want ik weet dat dit een voorrecht is, iets doen dat je graag doet en er meteen je boterham mee verdienen, ook al is het soms eens stressen om een deadline te halen (geen boodschappen overdag op die momenten).

  Ik werk eigenlijk liefst 's nachts, geen lawaai of drukte, just me, en dan gaat het werk pas vooruit.

  Met al die drukke (of door de media en commerce opgeblazen) eindejaarsdagen in het vooruitzicht ben ik blij dat het dit jaar niet zo druk is dan vorig jaar,  toen zat ik bij wijze van spreken, tussen de soep en de patatten aan mijn computer omdat ik anders met de helft niet op tijd ging klaargeraken, geen reden van klagen als je pas zelfstandig geworden bent, maar dat wekt toch wat wrevel op bij de mensen rondom je, vooral van diegene die zeggen dat ik toch maar thuis ben en de hele dag tijd heb om vanalles en nog wat te doen maar daarbij geen rekening houden dat ik ook werk moet doen (niet mijn vrouw). Dat is na een jaar veel verbetert, nu weet iedereen dat ik ook mijn werk moet doen en niet de hele dag in de zetel kan liggen of spelletjes speel op de PC, wat ik overigens nooit doe, ik heb er gewoon geen tijd voor (lees: wil er geen tijd voor maken). Naast een fulltime huishouden met 2 kinderen, mijn webdesignbureau heb ik ook nog mijn grote passie: muziek.

  Ik speel al sinds 2000 in de coverband Travellin'Combies, pure fun als je't mij vraagt. Het is een uitlaatklep waar ik mijn ei in kwijt kan, zelfs al is het geen eigen muziek.